Forældrebrev august 2016

Det vrimler med børn i alle hjørner og kroge af skolen og legepladsen – det er herligt! Der er fyldt; men vi kan godt være her, dog er der lidt trængsel i morgensang;  det må vi finde ud af efterhånden.

Vi er kommet godt i gang; der er mange nye ting som både vi og børnene skal vænne os til, så vi tager den med ro her i starten, så kommer rutinerne nok. Det varer nok heller ikke længe, inden vi ikke kan se, hvem der er ny og hvem der er gammel elev; men der er godt nok mange navne at lære her i starten.

Vi har sagt velkommen til Heidi og Pernille. Heidi har været vikar i børnehaven og skal være klasselærer for børnehaveklassen i år. Vi er meget glade for, at Heidi lige kunne træde til nu, hvor vi blev så mange, at klasserne ikke kunne slåes sammen. Vi forsøger de næste år, at holde os på et elevtal, så vi får samlæste klasser på alle trin. Pernille er startet som klasselærer for 7. og har også timer i 8-9 og 5-6. Vi er meget glade for, at have fået Jer begge i vores lille flok.

Vi har lavet skemaerne lidt om i forhold til sidste år, jeg har vedhæftet dem, så I kan se alle klasserne. Alle har lidt færre timer, vi syntes at dagene sidste år blev for lange, især for de små. 0.-3. har fri hver dag kl. 13, bortset fra mandag, hvor 2.-3. har en ekstra idrætstime,  4. klasserne har én dag til kl. 14.30, 5.-6. har tre dage til 14.30 og  8.-9. har fire dage til kl. 14.30. Alle har fri kl. 13 om fredagen, og som vi plejer er der fredagssang for alle – også for forældre- hver fredag fra 12.45-13.00.

Alle 0.-3. klasserne har en lille bevægelsesstund med Heidi fra 12.45-13.00, så får de rørt sig inden Klub. De fleste dage vil Klubben forsøge at have maden klar til kl. 13.30, så de yngste har spist inden de store kommer ned. Der er trængsel i Klubben, så vi har sat lidt mere personale på der også. Der er mange børn at holde øje med, så det er vigtigt, at I husker at sige til personalet, når I henter børnene, så de ikke leder forgæves efter børn, der er gået hjem.

Som noget nyt har vi lagt læsetiden om morgenen efter morgensang og bevægelse. Vi er allerede i fuld gang, og de små har fået læselektier for. Det er en meget god ide at tage på biblioteket med børnene så de altid har en bog med, som de gerne vil læse i. Det gælder også for de halvstore og de store børn.

Kalenderen ligger på hjemmesiden. Vi starter med forældremøder i klasserne:
0.-1. klasse mandag den 15. kl. 16

2.-4. klasse mandag den 15. kl. 17

7.-9. klasse tirsdag den 16 kl. 16.30

5.-6. klasse onsdag den 17. kl. 16.00

Vi skal snakke om året der kommer, om timerne og om små og store ting.

Vejret har ikke været for godt i sommer og det ser ud til at fortsætte sådan, så det er vigtigt at alle – også de store børn – har gummistøvler og regntæt tøj med. Alle børn er ude hver dag til bevægelse og i middagsfrikvarteret, og det er træls med våde fødder og kolde kroppe.

En af vores traditioner er en badedag i første skoleuge, men her har vejret altså været imod os. Det ser dog ud til at onsdag den 17. bliver en fin badedag, så vi pønser på at tage til Nors Sø med alle den dag. Så skal de have badetøj og håndklæde og turmadpakke og drikke. Vi tager en bus derud; men 7.-9. cykler med Jan og Pernille, så I må hellere se cyklerne og cykelhjelmene efter.

Vi vil gerne, at 5.-6. klasses forældre sørger for kaffe og kage, og vi håber, at et par stykker kan komme ud til søen kl. 13.30 med kaffen og kage til alle børnene og de forældre, der har mulighed for at hente. Vi regner med, at alle børnene kan køre i privatbiler hjem. Så alle er tilbage på skolen ca. kl. 15 sammen med de cyklende.

Vi har en facebookgruppe, som alle både forældre, børn og bedsteforældre er velkomne til at være med i. Her lægger vi især billeder og andet sjov ud. I skal være opmærksomme på, at der også er en thistedfriskole, man kan chekke sig ind på; men det er ikke den, I skal bruge, det er den officielle side.

Fredag den 9. september holder 8.-9. klasse Grisefest, hvor de vil tjene penge til deres udlandstur. Det er en aften, I allerede nu skal krydse af i kalenderen og I skal invitere alle I kan komme i tanke om. Det bliver en aften med dejlig mad, musik, sjov, konkurrencer, amerikansk lotteri, og alt, hvad vi kan komme i tanker om. Der vil blive mulighed for at købe billetter på forhånd, 75kr for voksne og 25kr for børn for mad og underholdning, drikkevarer kan købes – det bliver sjovt!

Mange hilsner fra alle os på Thisted Friskole