Forældrebrev november 2016

Så kom den første sne! og der skal ikke mange mm til før der både kan kælkes og laves snebolde. Det er nu skønnere at være ude i frostvejr end i regn og pjask. Heldigvis har næsten alle børnene godt med varmt tøj og varme støvler med, så de kan være ude i al slags vejr uden at komme til at fryse.

Det går så fint med teatret og musikken spiller bare – det er skønt at være med til. Børnene synger af fuld hals, og det bliver så godt! Kulisseholdet arbejder effektivt og selvstændigt, det er dejligt at opleve, når de kan selv.

Vores teateraften er jo noget helt specielt, som jeg hellere må fortælle om til alle vores nye forældre. Her gør vi nemlig ”fuldstændig som vi plejer”:

• Det er jo torsdag den 24. kl. 19:00 det løber af stabelen
  • Bedsteforældre og andet godtfolk er velkomne om formiddagen kl. 10
  • Alle voksne betaler 50 kr. for at komme ind
  • Alle familier skal bage en kage til det store kagebord i glasgangen.
  • Alle børnene skal være på skolen kl. 18:00 så de kan blive sminket og klædt på.
  • 5.-6. klasses forældre står for pølseboden, d.v.s. sørger for at bestille pølser, vand og diverse og passer boden (det plejer at være i Charlottes klasse).
  • 2.-4. klasses forældre laver kaffe og dækker borde i morgensang og i 2.- 4. klasse.
  • Vi har amerikansk lotteri, og til det kan vi godt bruge nogle gode gaver, giv lige besked eller sæt det ind på kontoret, hvis I har noget, I vil give.
  • De store og deres forældre hjælper med at rydde op efter festen.

Vi kan godt bruge nogen, der vil være med til at sminke den 23. enten kl. 9:00 om formiddagen eller kl. 18:00. I kan skrive Jer på listen i glasgangen, eller give mig besked.

Vi har haft indskrivning til den kommende 0. klasse, der kom 6 børn, alle fra børnehaven og det er jo skønt. Der er lige plads til en enkelt eller to mere; men vi får hele tiden forespørgsler, så vi skal nok få fyldt godt op igen i år. Hvis I kender nogen, der gerne vil på skolen og måske har fået at vide, at der er fyldt op, så kan det være en god ide, at de lige kommer og bliver skrevet op. Selv om vi ikke er så vilde med ventelister, er det ærgerligt, hvis der er nogen, der gerne vil gå her, og vi pludselig får plads til flere.

Vi har også haft møde med forældrene om, hvordan vi laver en god overbygning, hvor børnene både lærer noget, udvikler sig og får nogen særlige oplevelser. Vi arbejder videre med de ideer vi fik, og kommer med en ny plan for, hvad vi gerne vil med overbygningen inden sommerferien.

Vores hold fra storeklasse, der vandt Skills for friskolerne i Thy for et par uger siden, har været af sted igen, denne gang blev de nummer tre. De gik ikke videre; men vi er meget stolte af dem, det er skønt at vores børn er gode til at løse alle mulige forskellige opgaver.

Vi oplever mange skønne dage med børnene og vi glæder os dagligt over, hvor godt både børn og voksne har det på Thisted Friskole. Der er selvfølgelig også indimellem børn, der har det rigtig svært, og så er det dejligt at mærke, at både børnene og I forældre gerne vil gøre en indsats for at hjælpe deres kammerater tilbage på sporet. Det er vigtigt, at I kommer til os, hvis I er bekymrede for børnenes trivsel, for i fællesskab kan vi gøre en stor forskel.

God november til alle