Forældrebrev 29. november 2017

Vi har altså det bedste job, man kan tænke sig. Sikke en skøn aften, hvor eleverne gav alt, hvad de havde i sig, og fik løftet forestillingen, og alt omkring den, lige en tak højere end til de andre forestillinger. Vi bruger meget tid på teater; men den måde hvor mange af dem tager ansvar, ikke bare for deres egen rolle, er ikke noget man lærer ved at sidde og lære fag. Det er også en fornøjelse at se, hvordan flere af dem får nye venskaber, fordi de har spillet sammen. Så det har været en dejlig og meget givende periode.

Nu står det så på helt almindeligt skolearbejde de næste uger. Vi bestræber os på at have helt almindelige timer i klasserne; men med plads til hygge og julehalløj.

Allerede på fredag har vi jo bedsteforældredag. Hvis I ikke har bedsteforældre, der kan komme, er det ligeså fint med en husven eller nabo eller andet. Hvis nogen af de små ikke har en, der kan komme, så sig endelig til, for så vil nogen af de store gerne vil være ”reserve-bedsteforældre”. Det er ikke alle de store, der har bedsteforældre med, i stedet bliver de hjælpere for os. I øvrigt har vi tænkt at flytte bedsteforældredagen til næste år, da der er mange ting for bedsteforældrene oven i hinanden lige nu. Det kunne også være skønt, hvis det var på en varmere årstid, så vi kan være udenfor; men det hører i nærmere om næste år.

De store klasser (4.-9.) har nissevenner, det er noget med at de skal give hinanden gaver og lave sjov med hinanden. Det er ikke meningen, at der skal bruges mange penge på det; men det er til gengæld vigtigt, at alle er med på at give lidt til nissevennen. Så det er vigtigt, at I lige er med på sidelinien så ingen bliver glemt. 0.-1. klasse plejer at få besøg af et par små nissebørn, der laver ballade i klassen, så de skal ikke have noget med. Og Lone laver noget andet decemberhalløj i 2.-3. klasse, som I nok skal høre mere om.

Det bliver koldt nu, og derfor skal alle – i hvert fald alle udeskolebørnene – have flyverdragt eller overtrækstøj med. Huer og vanter og varme, vandtætte støvler er også nødvendigt for alle. Alle børnene er jo ude hver dag, og det er træls at fryse.

Den sidste tid har der været mange børn, der har haft legetøj med. Det er meget hyggeligt; men det kan også skabe splid og nogen bliver holdt udenfor. Derfor har vi bestemt, at de ikke må have legetøj med i skolen. Klubbørnene må have med i ferierne, ligesom Klubben også vil holde nogle legetøjsdage; men legetøj i hverdagen dur ikke. Nogle af de små finder tryghed ved at have en lille ting med i lommen, og det er selvfølgelig i orden; men så skal det blive i lommen.

Vores juleafslutning holder vi i Thisted Kirke tirsdag den 19. december kl. 14. Her alle velkomne og der er plads til både bedsteforældre og søskende eller andre, der vil være med til at ønske hinanden glædelig jul. Der er Klub den 20, 21 og 22 også. Vi starter i skole torsdag den 4. januar, Klubben har åben den 3. også. Jan har sendt sedler med Klubbørnene og det ville være skønt at få dem hurtigt tilbage, så vi kan planlægge personalets arbejdstider.

Og så ønsker vi alle en dejlig decembermåned

Kærlig hilsen