Forældrebrev 21. marts -19

Det har været nogle livsbekræftende dage for mig i denne uge, jeg har bare det bedste job!

Det var et utrolig dejligt møde vi havde på skolen i går aftes, tak til alle der var mødt op af både forældre og børn. Eivind Thomsen fortalte – lidt provokerende – fra sine erfaringer fra 40 år i friskoleverdenen om hvad det er, børnene får med sig som gør, at de klarer sig godt efter friskolen. Jeg kunne fortælle, at alle børn, der har forladt Thisted Friskole siden starten i 1985, er i gang med arbejde, uddannelse eller rejser. Alle har på en eller anden måde mod på livet.

Bagefter var det de to første, som tog 9. klasse på Thisted Friskole, der skulle fortælle om overgangen til ungdomsuddannelsen. Emma og Marie fortalte medrivende om, hvordan alt det, de har fået med, både fra morgenfortællinger, teaterforestillinger og den almindelige undervisning, har givet dem en ballast og en lyst til at lære, som har gjort, at de har følt sig ovenpå gennem alle deres ungdomsuddannelser. Noget af det vigtigste var næsten, at de kunne mærke, at de, i modsætning til deres nuværende klassekammerater, ikke tænkte gymnasiet som noget, der skulle overstås; men som noget de skulle have noget ud af.

I den forløbne uge har jeg haft MUS samtaler med alle skolens ansatte. Det er vigtigt at vi tager os tid til at tale sammen om, hvordan det går, hvad vi er glade for, og hvad vi kan gøre bedre. Vi har heldigvis en flok tilfredse og engagerede ansatte. Når jeg spørger til, hvad der gør dem glade for at gå på arbejde, svarer de: ”at gøre en forskel for børnene, min klasse, alle de glade børn, at være sammen med børnene…” så Jeres børn gør os glade, det er da dejligt!

Og så er det tid til årets skolefest. Skolefesten på Thisted Friskole er kun for børn. Det er en hyggelig aften hvor vi spiser sammen, leger selskabslege, danser disco, spiser masser af slik og drikker sodavand og i det hele taget hygger os sammen både børn og voksne

Børnene skal have 50 kr. med, hvoraf de 20 går til maden, som storeklassen laver. Resten kan bruges i vores bod. Børnene plejer at klæde sig pænt, sjovt og festligt på; det er ikke meningen, at I skal ud og købe nyt; men det er lejlighed til at få luftet festtøjet. Det vigtigste er, at vi skal have det sjovt. Festen starter kl. 18 og vi er færdige kl. 21.

Martin er nu tilbage fra sit eventyr på Europas rockscener.  Vi er godt klar over, at det har kostet på børnenes undervisning; men det var en drøm for ham, som jeg ikke kunne sige nej til. Nu er han ikke bare til stede, men også fuldt engageret i at gøre alle børnene klar til musikfestivalen, og i at give storeklasse noget engelskundervisning, så de bliver klar til turen til Skotland og til den mundtlige prøve til sommer.

Så der er fuld fart på her på skolen – god weekend til alle