+97 92 66 10
kontor@thistedfriskole.dk

Om at gå på Thisted Friskole

– meget mere end en skole

At tage 9. klasse på Thisted Friskole betød meget for mig. Jeg har igennem hele min tid på Thisted friskole, (0. – 9. klasse), lært om mig selv, og om det at være menneske. Om grundværdierne i livet – om det kreative, og om at acceptere hinanden som man er. Det ligger i skolens grundværdier at vi, os unge mennesker, ikke skal bedømmes på et tal. At kunne blive fri fra karakterræset, og derved få et mindre anstrengt forhold til fx. det af gå til eksamen, var rart. Jeg har efterfølgende, på min videre færden ud i uddannelsessystemet, virkelig kunnet mærke, hvor heldig jeg har været. Jeg stressede ikke lige så meget som mine klassekammerater til prøver – og  jeg klarede mig lige så godt. Jeg var helt på niveau med resten. 😊

Så JA! 9. klasse på Thisted Friskole kan i den grad anbefales – det kan Thisted Friskole i det hele taget!… På alle mulige måder.

Andrea (9. kl. 2017)

Til at starte med troede jeg det ville blive ret hårdt for mig at komme på efterskole, med altså mest fagligt, men da jeg startede med undervisningen, gik det rigtig fint og jeg klarer mig rigtig godt i alle fagende. Jeg synes selv jeg er ret god socialt, men må indrømme jeg var lidt nervøs da jeg altid har gået i en klasse hvor vi var mellem 7-15 elver, og nu skulle jeg jo i en klasse hvor vi er 23 elever, men det går rigtig fint socialt. Jeg tror aldrig nogensinde jeg vil fortryde mit ophold på Thisted Friskole.

Marie (9. kl. 2019)

Da jeg skulle videre på efterskole, var jeg ikke så bekymret for hvordan jeg ville klare mig på efterskole. Jeg vidste jo at vi havde lært alt det vi skulle for at komme videre, ellers havde de jo ikke givet slip på os og givet os lov til at flyve fra reden (Thisted friskole).

Simon (9. kl. 2019)

Jeg var da lidt bekymret for hvordan det skulle gå, da jeg skulle starte på efterskole.

Lidt fagligt fordi der er så mange der siger ‘vi er fra en friskole af så vi er dumme, vi lærer ikke nok’…

Der er jo niveaudelt undervisning på min efterskole, det synes jeg er en mega god ide for så er man lige der, hvor man har brug for at være! Jeg var lidt bange for, at de mange folkeskoleelever ville vide meget mere og ligge meget højere på niveauerne, men det gør de slet ikke, og jeg kan sagtens klare mig i timerne! Der var også det med lektier, det var jeg også lidt bekymret for. Jeg tror der er mange der er lidt skoletrætte, men jeg synes faktisk det er sjovt med lidt lektier, det kom slet ikke som det chok jeg havde forventet! Det var lidt hårdt med det sociale de første par uger, man er jo hele tiden sammen med mange mennesker og jeg savnede lidt dem derhjemme. Nu elsker jeg virkelig at være på efterskolen, i hverdagen mest faktisk, men jeg nyder også weekenderne når jeg er hjemme og kan få sovet, for søvn får man ikke meget af…😂 jeg er MEGA glad for at have gået på friskolen! Jeg føler at man har så mange ekstra ting med, og er overhovedet ikke skoletræt endnu!

Maja (9. kl. 2019)